Hvilke forpliktelser har jeg dersom jeg selger fordringene mine?

Av Håvard Julner 29. august 2017

Går du med tanker om å selge fordringer for å frigjøre kapital? Eller vil du helst bare slippe å bruke mer tid og unødvendige ressurser på stadige påminnelser til kundene det gjelder? Dersom du selger fordringene dine, er du fri fra alle forpliktelser knyttet til fordringene. Med mindre du har holdt opplysninger tilbake, eller solgt på feil grunnlag – det kan få konsekvenser. Korrekt informasjon er avgjørende, ikke minst for at du skal få best mulig pris.

Les mer

Temaer: salg av fordringer

Jeg vil selge fordringene mine - hvilke muligheter har jeg?

Av Håvard Julner 20. juni 2017

Er du usikker på hva du bør gjøre hvis du ønsker å selge fordringene dine? I prinsippet har du to muligheter: enkeltstående eller løpende salg. I dette blogginnlegget kan du lese om fordeler og ulemper ved de to alternativene, og samtidig få noen tips til hvordan du bør gå fram når du skal selge.

Les mer

Temaer: fordringer, salg av fordringer

Salg av fordringer: Dette er like viktig som prisen du får

Av Håvard Julner 3. januar 2017

Selv om du selger fordringene dine, betyr ikke det at du dermed har solgt kundene dine også. Hvordan kundene blir ivaretatt ved et salg, er derfor verdt å ta med i betraktning for å sikre et fortsatt godt kundeforhold til dem. Hvem du selger fordringene til er ikke likegyldig - kan du være sikker på at salg skjer i henhold til gjeldende regler? Kanskje er det også flere punkter som er viktige for deg?

Les mer

Temaer: salg av fordringer

Hvilke konsekvenser får det om jeg selger fordringene mine?

Av Håvard Julner 29. november 2016

Hender det at du lurer på om det lønner seg å håndtere innfordringer selv, om du bør sette bort jobben, eller rett og slett selge fordringene? I dette blogginnlegget gir jeg deg noen tips og råd om når det kan være aktuelt å selge, og om hvilke konsekvenser det får - både for kundene dine og virksomheten din – hvis du velger å gå for salg.

Les mer

Temaer: salg av fordringer

Om Lowellbloggen

Lowellbloggen skrives av Lowell – en av Norges ledende leverandører av faktura og inkassotjenester. 

Besøk www.lowell.no

Siste innlegg