Mindre bedrifter har ofte dårlige faktureringsrutiner - disse grepene bør du ta

Av Reidun Korsnes 25. april 2017

Små og mellomstore bedrifter har ofte få ansatte med mange oppgaver. Dermed øker dessverre også sannsynligheten for at fakturerings- og oppfølgingsrutinene blir dårlige. Se hvilke enkle grep du kan ta for å unngå dette.

Les mer

Temaer: inkasso, rutiner, faktura, outsource fakturering

Hvordan er foreldelsesreglene for ubetalte fakturaer?

Av Wilhelm Blikstad 18. april 2017

Har du gamle, ubetalte fakturaer utestående? Da bør du følge med på datoen. Lar du det gå for lang tid kan fakturaene bli foreldet, og da har du ikke lenger noen rett til å kreve inn pengene. Gjør du tingene dine riktig, kan du imidlertid forhindre at kravene dine «går ut på dato», og dermed også sikre det du har utestående.

Les mer

Temaer: fordringer, faktura

Outsource fakturering: spar penger og få et konkurransefortrinn

Av Svein Michelsen 28. februar 2017

Hender det du tenker at dere burde gjort mer av det dere er gode på i virksomheten, og mindre av det som riktignok er helt nødvendige oppgaver, men som opptar viktig tid? Som for eksempel fakturering. Det kommer dere ikke utenom; det må til hvis det skal komme penger inn. Men det er en typisk oppgave som det kan lønne seg å sette ut til andre – både økonomisk sett, med tanke på tidsbruk, og ikke minst for å oppnå konkurransefortrinn.

Les mer

Temaer: faktura, outsource fakturering

Fullmakt - hvem kan representere et selskap når de inngår avtaler?

Av Wilhelm Blikstad 14. februar 2017

Har du opplevd å ikke få betalt for en vare eller tjeneste fordi kunden har benektet kjøpet? At han eller hun som bestilte ikke hadde tillatelse til det i sin stilling? Det hender med jevne mellomrom at enkelte tar seg friheter de egentlig ikke har fullmakt til. Det kan derfor være lurt å være bevisst på dette når du inngår avtaler med nye kunder.

Les mer

Temaer: inkasso, faktura, fullmakter

Hvilke fordeler får jeg med mobil fakturering?

Av Carl-Petter Udvang 17. januar 2017

Apper som Vipps, mCash og Mobilepay blir flittig brukt i privat sammenheng. Det fungerer enkelt, og betalinger gjøres på et blunk. Nå står fakturaene for tur, og løsningene kommer raskt. Ønsker du å framstå som en fleksibel og profesjonell aktør i din bransje, bør du begynne å tenke mobil fakturering med det samme. I morgen kan du være forbikjørt. 

Les mer

Temaer: purringer, faktura

Reskontrotjeneste: Derfor bør du sette ut jobben

Av Svein Michelsen 18. oktober 2016

Reskontrohold er en oppgave som er godt egnet for å overlate til andre. Det er dessuten flere grunner til at du faktisk bør gjøre det.

Les mer

Temaer: fordringer, inkasso, reskontro, faktura

Om Lowellbloggen

Lowellbloggen skrives av Lowell – en av Norges ledende leverandører av faktura og inkassotjenester. 

Besøk www.lowell.no

Siste innlegg