Hva er forskjellen på inkassovarsel og inkasso?

Av Carl-Petter Udvang 12. september 2017

Jeg begynte i bransjen for 12 år siden samtidig som jeg studerte, og jobbet i en liten periode på et kundesenter hos en konkurrent. Mange av de som tok kontakt var veldig frustrert fordi de antok at brevet de hadde fått fra oss betød at de nå var svartelistet for godt. Etter en rask oppklaring viste det seg at det gjaldt et inkassovarsel og ikke en inkassosak. Det er en stor forskjell.

Les mer

Temaer: inkasso, inkassovarsel

Purring og inkassovarsler: Du kan spare mye på å sette ut oppgavene

Av Svein Michelsen 6. desember 2016

Mange selskaper har dårlig struktur rundt utsendelse av purringer og inkassovarsler, og oppgaven er for mange lite lystbetont.  Ofte blir dette gjort sporadisk i mangel på automatikk i løsningene. Har du noen gang vurdert å la en tredjepart overta jobben? Les hva du kan spare på dette, og hvorfor det kan være en smart ting å gjøre.

Les mer

Temaer: inkasso, inkassovarsel, purringer, rutiner

Feil utforming av inkassovarsel kan få store konsekvenser

Av Wilhelm Blikstad 11. oktober 2016

Inkassoloven stiller beskjedne krav til hvordan et inkassovarsel skal utformes. Likevel er det et par detaljer du må være klar over når du sender et varsel. Gjør du en feil her, kan det få kostbare konsekvenser.

Les mer

Temaer: inkasso, inkassovarsel, Inkassoloven

5 grunner til at du ikke bør vente med å sende saker til inkasso

Av Svein Michelsen 4. oktober 2016

Har du tenkt over hvor sterkt manglende eller sene betalinger fra kundene dine påvirker selskapets økonomi? Det kan svekke muligheten for vekst, utvikling og overskudd. Her er fem gode grunner til å reagere raskt når kundene ikke betaler.

Les mer

Temaer: fordringer, inkasso, inkassovarsel

Om Lowellbloggen

Lowellbloggen skrives av Lowell – en av Norges ledende leverandører av faktura og inkassotjenester. 

Besøk www.lowell.no

Siste innlegg