intrum_justitia_inkassokurs_foto_shutterstock_552090199-903799-edited.gif

Dersom du ikke holder deg faglig oppdatert kan både du og selskapet miste konkurranseevnen i markedet og sakke akterut. Så hvordan sørger du for å ligge i forkant av utviklingen og mulighetene som finnes innen inkassofaget og digitale løsninger? Følger du mine fire enkle tips garanterer jeg deg økt kompetanse til glede for både deg og selskapet ditt.

1. Benytt deg av kurs

Flere av de store inkassoselskapene kjører jevnlige kurs med faginnhold. Ikke tenk at du er ferdig utlært (for det blir du aldri). Kurs gir deg også muligheten til å treffe likesinnede og lunsjen kan fort bli mer enn en pause fra teorien. For mange blir den også en god læringsarena med utveksling av erfaringer – på tvers av bransjer, og med knytting av nye kontakter.

Praktiske eksempler er viktig 

Apropos pause fra teori. Kurs har det med å være litt tunge teoretisk, det innrømmer jeg gjerne. Men, hvis foredragsholderne bruker praktiske eksempler med oppgaver underveis, er min erfaring at utbyttet for deg som kursdeltager blir mye større. Tilbakemeldinger vi får understreker dette.

Etterspør derfor innslag av praktiske eksempler før du melder deg på et inkassokurs – det gir oftere høyere læringsutbytte.

2. Hospiter

En annen god måte å følge med på hva som skjer i bransjen, er å hospitere hos leverandøren din. Hos oss fungerer det på den måten at du avtaler besøk – gjerne over flere dager. Det gir deg mulighet til å jobbe sammen med inkassoteamet ditt og se hvordan de følger opp sakene dine i det daglige.

Ved hospitering lærer vi som leverandører deg og behovene dine bedre å kjenne, samtidig som du ser hvordan vi jobber i vår virksomhet. Det er nyttig for begge parter.

3. Linkedin og nyhetssider

Du finner mye innhold rundt inkassorelaterte temaer på diverse nyhetssider og sosiale medier som LinkedIn. En stor del kan være nyttig, men ikke alt er relevant. Spesielt ikke i fora med deltakere og skribenter fra andre land, fordi de lokale kulturelle og juridiske forholdene er så forskjellige.

Teknologisk er vi langt fremme med digital innkreving og inkasso i Norge, og lovverket knyttet til dette kan bare sammenlignes med enkelte land i Nord-Europa. Selv i Nord-Europa kan det være store forskjeller i prosessene. I Lowell tilbyr vi egne kurs for utenlandske kredittmedarbeidere i norsk inkasso, og vi opplever at omstillingen kan være stor selv i sammenlignbare land som Sverige.

Følg derfor gjerne grupper og aktuelle sider på nettet, men vær bevisst på forskjellene og fokuser på norske grupper og medier.

Hvis du først surfer etter nyheter på nett, bør du også ta en sveip innom de store økonomisidene for å følge med på nye trender innen for eksempel fakturerings- og betalingsløsninger. Ofte kommer slike nyheter til andre bransjer før de inntar inkassobransjen, så på den måten kan du forberede deg noe på kommende løsninger.

Les også: Inkasso: Digital innkreving gir umiddelbar effekt

4. Følg blogger

Blogger er i tiden, og fagblogger er i ferd med å overta en del av den plassen som mat-, helse- og livsstilblogger så langt har hatt for seg selv. Her kan det også være mange tips å hente. Dessuten er blogg en velegnet kommunikasjonskanal for å diskutere, stille spørsmål om det som blir skrevet, eller for å komme med ønsker om temaer du ønsker å lese mer om.

I den sammenhengen oppfordrer jeg deg selvfølgelig til å følge vår blogg –Lowellbloggen. Vi hører gjerne fra deg om hva du er opptatt av. Kom med innspill til våre kundeansvarlige dersom det er temaer du ønsker vi skal fokusere på, eller kommuniser med oss via bloggen.

Klar for å ligge i forkant? 

Skal både du og selskapet ditt beholde konkurranseevnen, må du holde deg oppdatert og være åpen for å ta til deg ny kompetanse.

Et tidsskrift jeg leser av og til er MAGMA, Econas tidsskrift for økonomi og ledelse. Nylig skrev lederen for Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen, at regnskapsbransjen må være forberedt på raske endringer. Hun nevnte også at digitaliseringen truer eksisterende yrker som regnskapsførere og revisorer i sin nåværende form. Lovendringer står på trappene, og forandring er påkrevd. For alle som jobber med inkassofaget tør jeg også påstå at mye handler om å ligge i forkant og å adoptere ny kunnskap og teknologi for å tilpasse seg framtiden – og kundene. Og for å ha en jobb å gå til i årene framover.

Se Intrum Justitias kursprogram for våren 2017  Meld deg på her ›